Små problem kan bli stora

Även när det går framåt så kommer det ibland olika bakslag, och då gäller det att inte tappa gnistan utan fortsätta. Jag har ju haft det svårt vilket jag skrivit en del om, men numera börjat komma på rätt köl igen – vilket jag också skrivit om. Det känns definitivt som jag inte bara sett ljuset i slutet på tunneln, utan faktiskt nästan kommit ut ur den.

Men det hindrar inte att saker som egentligen inte är så allvarligt kan kännas betydligt tyngre än vad de skulle gjort om jag mått bättre överlag. Det är en av de saker som är värst med att vara nere och deprimerad – småsaker känns mycket värre än vad de egentligen är och gör det svårare att ta itu med dem. Vilket i sin tur gör att man känner sig ännu sämre och så är en nedåtgående spiral i full gång!

Fönsterproblem

ryds glasmästareVad är det då egentligen som har hänt? Ingenting speciellt egentligen, utom då att ett av mina fönster gått sönder (några ungar som sparkade boll och sparkade snett). Fönstret fick en massa sprickor, men gick inte sönder helt och hållet, vilket var lite tur i oturen. Jag slapp i alla fall att samla upp glasskärvor. Men fönstret skulle definitivt inte hålla länge till så det var rätt så bråttom att byta ut det, vilket kändes rätt så, ja, jobbigt om man säger så.

Som tur är så kunde jag snabbt få tag på en glasmästare från Ryds som fixade det hela väldigt snabbt och utan några problem. Som tur var hade jag en bra försäkring också, så det kostade mig nästan ingen ting att få fönsterglaset utbytt. Jag kände mig nästan lite dum eftersom jag trott att det skulle vara mycket jobbigare att fixa fönstret.

Lättare än du tror

Det är nog det som är läxan från den här episoden. Saker och ting kommer nästan aldrig att bli så jobbiga som man tror utan det är oftast betydligt lättare att ordna dem än det först verkar. Det gäller helt enkelt att försöka tänka så positivt som möjligt även när livet känns tungt. Inte lätt, jag vet, men det gäller att försöka.