Så gör du bra glass!

glass2Välkommen till min blogg! Jag kommer skriva om allt som gör livet värt att leva, och inte nödvändigtvis kommer det att vara enbart godsaker, även om det kommer att fylla majoriteten av utrymmet. Vi börjar med ett inlägg om hur man gör smarrig glass!

Det är många som tror att man behöver ha en glassmaskin för att göra riktigt god glass. Visst är det en fördel att ha en sådan maskin, saker och ting blir lite enklare och man behöver göra mindre av arbetet själv, men det är absolut ingen nödvändighet för att man ska lyckas med glassen utan maskinen! Det som är skillnaden mellan de två sätten, att frysa smeten i direkt i frysen eller i glassmaskinen, är att glassmaskinen roterar smeten under själva frysningen. Det gör då att glassen inte får lika stora iskristaller i sig, vilket kan göra att glassen smakar lite is och att den blir hårdare.

Det finns givetvis för- och nackdelar med båda sätten. En glassmaskin är till en början ganska dyr. Du kommer nog behöva räkna med att betala minst 600 kronor och förmodligen än mer om du vill ha en bra. Bäst-i-test är glassmaskinen KitchenAid Icecream Maker som finns för 1250kr hos Bagaren och Kocken.

En glassmaskin tar dessutom ganska stort utrymme, det är lite fix med att diska den, samtidigt som själva bunken måste stå i frysen ett dygn innan användning, så det gäller att planera. Det finns visserligen de glassmaskiner som har inbyggda kylaggregat men de är väldigt dyra och tar mycket plats, så i slutändan är det kanske inte värt det. Å andra sidan så är det lättare för dig att veta själv vad glassen innehåller och du kan experimentera som du vill. Givetvis behöver du ingen maskin till detta, men det underlättar betydligt för arbetet i köket! Våga testa på just dina favoritsmaker i kombination, det är så jag har upptäckt min alldeles egna glassfavorit!