Pannkakstårta

pannkakstårtaPannkakstårtor är en klassiker för många och det är också ett bakverk som är väldigt enkelt att göra. Det är lite en kombination av bakverk och maträtt, två stycken saker som förenas i en och samma rätt. Enkelheten är egentligen det fina med pannkakstårtan, man behöver inte vara speciellt kunnig i hur man gör tårtor, det är bara att prova sig fram och lägga på de komponenter som man själv eller andra tycker är godast. Det finns mycket gott som man kan ha på, och bär är ju en självklar del av pannkakstårtan på olika sätt. Hur du väljer att göra det, genom sylt eller bär eller kanske en kombination av dem båda, är helt upp till dig, men det är helt klart något som gör smaken alldeles fantastiskt. Det finns också marängbottnar att köpa i affären som man kan varva med när man gör de olika lagren.

Det är viktigt att tänka på lite olika saker när man gör pannkakstårtan. Till en början gör du helt enkelt bara en vanlig pannkaksmix som du steker upp. Efter det är det viktigt att du inte börjar bygga pannkakstårtan på en gång, utan väntar till pannkakorna har svalnat helt och blivit kalla. Annars kommer grädde, vaniljsås, marängbottnarna eller vad du nu har mellan lagren att smälta av värmen, vilket definitivt kommer att förstöra tårtan. När pannkakorna har blivit kalla är det bara att börja sleva på det du gillar, lager för lager, tills dess att sista pannkakan ligger på toppen. Efter det skiktar du lite florsocker över och voila, din pannkakstårta är klar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *