Nytt liv – nya färger

gardinerIbland så är det bara mindre justeringar som behövs när man ska göra en gemensam inredning till sin egen. En separation handlar ju faktiskt om att plocka bort det som fungerade dåligt, det man inte gillade och ersätta det med saker som man istället mår bra av. Inredningen är en del av de sakerna. Hans gamla prylar är sedan länge borta och kvar finns mina, de som jag till att börja med plockade in i vårt gemensamma hem. Mycket av det vill jag ha kvar, men det är på sina håll väldigt slitna saker där tygerna har gått sönder på vissa ställen och exempelvis gardiner har solblekts. Därför blir det nästa steg i min inredningsresa, nämligen att hitta nya och härliga tyger, gärna i tydliga färger, som kan hjälpa mig att lyfta mitt eget humör.

Att köpa tyg är inte alltid lätt alla gånger, och tygaffärerna i städerna verkar bli mindre och mindre till antalet. Tur är väl då att det finns internet och webbshoppar som sysslar med just detta, och ett favoritställe som jag har upptäckt nu under inredningsresan är textilgallerian. Där finns det mängder av olika tyger i olika varianter som jag verkligen tycker om. Det går också att direkt på sidan beställa efter givna mått, vilket betyder att jag bara behöver mäta här hemma och fylla i uppgifterna och skicka in, istället för att stå i en tygaffär och mäta och klippa till själv. Mycket smidigt och enkelt och något jag verkligen rekommenderar för er som är intresserade av tyger!