Gör det enkelt

Det ska egentligen inte behöva vara speciellt krångligt att fixa till efterrätter. Det behöver inte handla om att du ska stå och baka i all oändlighet för att komma fram till ett bakverk som nästan liknar något som serveras på en lyxkrog. Saken är den att människor förväntar sig inte att bli bjuda på något sådant när de kommer hem till dig, även fast de vet att du är duktig på att baka. Man behöver helt enkelt inte fokusera på att göra det mest komplicerade sakerna för ofta handlar det istället om att ta fram äkta och genuina smaker som lyfter fram innehållet, istället för att det ska se ut som ett konstverk. I slutändan kommer det alltid att handla om hur efterrätten smakar, inte hur den ser ut. Det är det riktigt centrala när man som amatör ska producera sin egen efterrätt.

Så hur kan en sådan efterrätt se ut? Det behöver inte alls vara svårt. Det absolut enklaste är att ta en mängd olika bär, helst ska de vara färska, och blanda ihop dem med råsocker. Portionera sedan ut dem i olika glas eller skålar, strila över lite honung, toppa med några kokosflingor, smula ner lite kex och/eller choklad och toppa med kesella, vaniljsås eller grädde. Svårare än så behöver det inte vara och det blir verkligen supergott och inte heller speciellt onyttigt och mastigt. Det är ofta ett problem upptäcker jag, att man gör väldigt tunga, mättande efterrätter. Försök att undvika det och istället satsa på det lätta och enkla. Du kommer helt klart att tjäna på det och dina gäster kommer definitivt att uppskatta det efter en, förhoppningsvis, god måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *