Godaste kombinationen av glass och tillbehör

glass1Jag är en riktig glassjunkie som gillar de mesta. Saken är dock den att det ska handla om väldigt rena och tydliga smaker, utan att det blir alldeles för sött. Det är säkert många som håller med mig när jag säger att köpeglass ofta är extremt söta, och smakar egentligen mest socker istället för det som står på förpackningen. Jag blir alltid ganska besviken när jag bjuds på sådan glass, för det känns aldrig naturligt, det känns fel att äta en glass med en smak som den faktiskt inte innehåller. Det är sötningsmedel, konserveringsmedel och andra tillsatser som gör att glassen aldrig kommer att kunna motsvara den äkta varan, den man gör själv hemma.

Se därför till att prova på att göra detta! Jag lovar att du inte kommer att ångra dig, och när du väl lyckats med den där första goda satsen så kommer köpeglass aldrig någonsin att smaka lika gott som den du gör själv. Jag har en välanvänd glassmaskin hemma hos mig som har fått arbetat fram de mest absurda av smaker som man kan tänka sig. Många gånger har det väl kanske inte blivit helt lyckade kombinationer, exempelvis när jag blandande passionsfrukt och lakritspulver. Den smaken var väl inte riktigt vad jag förväntade mig, men det jag lyckades till slut hitta min absoluta favoritvariant! Börja göra en klassisk glassats och blanda i jordnötssmör, osockrat, och smuldeg! Det är en helt makalös kombination och toppar man dessutom den med lite kolasås eller tuttifrutti-strössel så har man något oslagbart!