Cheesecake

Det finns få saker som är så goda som en riktigt välgjord cheesecake. Det som dessutom är den största fördelen med cheesecakes är att det är en ganska vuxen smak på den, den är inte för söt, mycket syrlighet och härlig konsistens. Det betyder i sin tur att det inte är speciellt populär hos barnen, just på grund av den vuxna smaken, vilket ofta betyder att ni vuxna får behålla detta mästerverk helt för er själva! Cheesecake är lika enkelt att göra som den smakar gott. Det enda du behöver göra är att grunda med en botten, ofta baserat på digestivekex och smör formade till en typ av smuldeg. Efter att den gräddats lite är det dags för smeten, och den kan se annorlunda ut beroende på vem det är som gör den.

Jag brukar alltid göra mina med Philadephiaost och kesella, och det ska vara mycket av båda. Sedan är det bara att blanda i ägg, socker, vaniljsocker och så brukar jag toppa det hela med att smälta ner ett antal kakor med vit choklad i smeten. När den är klar är det bara att hälla smeten över botten i formen och ställa in den i ungen. Var dock försiktig med värmen i ugnen, för en cheesecake bränns ganska lätt och det betyder att det kan bli en ful, osmaklig yta på toppen. För att undvika det ska du helst klä i hela kakan i folie efter en liten stund i ugnen och baka den på låg värme. Sedan går det såklart att toppa den med massa olika varianter, jag brukar använda mig av ett täcke av glasyr baserat på mosade jordgubbar. Ett hit på vilken födelsedag som helst eller som fika på jobbet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *