Att hantera motgångar

En olycka kommer sällan ensam brukar man ju säga, och det känns som att det talesättet präglar mitt liv just nu. Sedan jag fick det tråkiga beskedet för drygt ett år sedan och mitt liv vändes upp och ner har jag blivit mycket sämre på att hantera motgångar. Och när motgångarna dessutom kommer i rad har jag ibland svårt att hålla huvudet ovanför ytan. Under en period nu har det känts som att ungefär allt som kan gå fel också har gått fel. Det har varit allt från små till stora saker, och den största var när jag i julas blev tvungen att ta bort min älskade katt då hon smet ut och blev påkörd av en bil. Fast det är ju visserligen något som skulle ta hårt på vem som helst.

Det har också varit många mindre saker som har hänt, som när mitt fönster gick sönder och behövde bytas, och när jag råkade tvätta min favorittröja helt fel så att den blev förstörd. Det är ju inga livsavgörande situationer direkt, men jag känner att även de här små händelserna tar väldigt hårt på mig när jag så att säga redan ligger ner. Och som om inte det vore nog så har jag fått ont i en tand också, så jag har bokat en tid på http://www.folktandvardensormland.se/ för en undersökning. Förmodligen har jag hål i tanden, och då blir det både dyrt och jobbigt. Jag tycker inte om att gå till tandläkaren så det är något jag gruvar mig för. En liten tröst är i alla fall att jag har varit på Folktandvården Sörmland förut och de är väldigt förstående angående tandläkarskräck så man känner sig ändå väl omhändertagen. Men det är fortfarande jobbigt.

Hjälp att hantera motgångar
Jag har bestämt mig för att jag ska söka hjälp i form av samtal. Jag har gått lite i terapi förut men då handlade det mer om att bearbeta det som hänt. Nu vill jag ha hjälp att hantera nya situationer. Jag känner verkligen att jag behöver verktyg att kunna ta till för att inte hamna i de här negativa spiralerna där allt byggs upp till ett svart moln som bara blir större och större. Jag vill kunna släppa det som händer, och då speciellt de här små sakerna som egentligen inte borde spela så stor roll. Som att gå till tandläkaren till exempel. Visst, det är inte roligt, men det är inte hela världen. Det är inte som att få reda på att man aldrig kommer att kunna få barn. Långt ifrån.

Jag vill liksom kunna lära mig att inte ta allt så allvarligt och att kunna sortera bland händelser så att jag inte lägger en massa energi på att grubbla över sådant som inte förtjänar att grubblas över. Vissa saker måste man få älta, men att gå runt och må dåligt över petitesser är bara onödigt. Så jag hoppas att jag kan hitta en person som jag klickar med, för det är väldigt viktigt för mig, som kan ge mig verktygen att hantera motgångar i vardagen på ett bättre sätt.